Antoinette Stevens                                          mezzosopraan

Antoinette Stevens zingt al graag vanaf haar vroege kinderjaren. Zo maakte ze een aantal jaren met veel plezier deel uit van het kinderkerkkoor in Beers (NB) en zong daar ook graag zo nu en dan solo. In de daaropvolgende jaren nam haar liefde voor zang niet af en zong ze met name graag popmuziek en stukken uit de musicals The Sound of Music en West Side Story. Haar eerste zanglessen kreeg ze van Arnold Ardts. Door hem kwam ze al snel in aanraking met klassieke muziek en sindsdien heeft ze zich hierop toegelegd. In 2007 won Antoinette de eerste prijs in de categorie vocaal van het concours de Prix Dominique.

Aan de Radboud Universiteit Nijmegen heeft Antoinette Algemene Cultuurwetenschappen en Literatuurwetenschap gestudeerd. Haar klassieke zangopleiding heeft ze afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Valérie Guillorit en Jan-Paul Grijpink. Tijdens haar opleiding nam ze deel aan masterclasses van onder anderen Margreet Honig, Ira Siff en Jeff Cohen. Op dit moment heeft ze les van Henny Diemer.

Antoinette heeft solistische ervaring opgedaan in opera, oratorium en liedrecitals. Ze vertolkte de rol van Cherubino in Le nozze di Figaro en de rollen van Seconda Conversa en La Sorella Infermiera in Puccini's Suor Angelica. In juni 2017 vertolkte ze de rol van 2. Dame in Die Zauberflöte bij Opera aan de Schie. Ook zong ze de rol van Mrs. Nolan in The Medium van Menotti (2018). Daarnaast zong ze onder andere in Mozarts Krönungsmesse, de Johannes-Passion van Bach, de Messiah van Händel, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns, het Magnificat van Vivaldi en het Hooglied van Palestrina.

Koorervaring deed ze op in verschillende koorprojecten en tijdens een stage bij het Groot Omroepkoor. Zo zong ze onder meer in verschillende werken van Mozart, de Mis in D-maj. Op. 86 van Dvořák met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Serge Baudo en de Derde Symfonie van Mahler met het NJO o.l.v. Xian Zhang. Ook zong Antoinette mee in het ensemble van Ribattuta Musica in uitvoeringen van de Matthäus-Passion, o.l.v. Andreas Küppers.

gallery/img_0426-©-berrypoelen-©-berrypoelen

© Berry Poelen